Minilex - Lakipuhelin

Kuinka haen lainhuutoa?


>> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

Lainhuutoa haetaan hakemuksella, jolla pyydetään lainhuudon myöntämistä tiettyyn kiinteistöön. Hakemuksessa on annettava riittävä selvitys hakijan saannon laillisuudesta. Hakemukseen on aina muistettava liittää kauppakirja tai muu saannon perusteena oleva asiakirja. Kyseisen asiakirjan tulee olla joko alkuperäinen tai julkisen kaupanvahvistajan tai kirjaamisviranomaisen oikeaksi todistama jäljennös.

Välillä lainhuudon saamiseksi tarvitaan myös muuta selvitystä luovutuksen pätevyydestä. On esimerkiksi mahdollista, että lainhuutoa varten tarvitaan päätös siitä, ettei kunta käytä tapauksessa etuosto-oikeuttaan. Hakija saattaa myös joutua esittämään selvityksen perinnönjaon laillisesta toimittamisesta.

Erityisesti tulee huomata, että mikäli kiinteistön edellinen omistaja ei ole huudattanut saantoaan, lainhuudon hakijan on esitettävä selvitys, joka olisi ollut tarpeen mainitun edellisen omistajan saannon huudattamiseksi. Kyseistä selvitystä ei kuitenkaan tarvita, jos kiinteistö on myyty pakkohuutokaupalla, ulosottomiehen toimittamalla vapaalla myynnillä tai kiinteistötoimituksessa.

Emme vastaa vahingoista, joihin näiden tietojen perusteella on ryhdytty tai oltu ryhtymättä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa