Minilex - Lakipuhelin

Saako pantinsaaja suojaa pakkotäytäntöönpanossa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Panttioikeus kiinteistöön voi olla pysyvä silloinkin, kun kiinteistön omistaja on esimerkiksi konkurssin tai ulosoton vuoksi menettänyt määräämisvaltansa kiinteistöön. Mikäli lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä ei panttaushetkellä löydy merkintää kiinteistön omistajan määräämisvallan rajoituksesta kiinteistöön, on panttaus pysyvä. Velkoja ei sitovan panttioikeuden saamiseksi ole muutoinkaan saanut olla tietoinen pakkotäytäntöönpanosta.

Velkojan panttioikeus voi olla pysyvä myös silloin, kun velkoja on merkitty panttikirjan saajaksi tulevien saamisten vakuudeksi eikä määräämisvallan rajoitusta ole merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin ennen saamisen oikeusperusteen syntymistä. Lisäksi edellytetään, että velkoja ei muutenkaan tiennyt eikä hänen pitänyt tietää, ettei omistajalla ollut oikeutta pantata kiinteistöä. Velkojan panttioikeus on kuitenkin tietyin edellytyksin mahdollista saada perääntymään konkurssipesään, joten kyseisenlaisissa tilanteissa tulee toimia huolellisesti.

Nykyään kiinteistön panttauksista luodaan sähköinen panttikirja. Tämä tarkoittaa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtyä merkintää, josta käy ilmi, että kiinnityksestä on annettu sähköinen panttikirja. Kirjallisia panttikirjoja ei enää myönnetä, ja jos kirjallisia panttikirjoja halutaan käyttää luoton vakuutena, ne pitää ensin muuttaa sähköiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]