Minilex - Lakipuhelin

Kiinniottaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinniottaminen voi tarkoittaa terminä kahta asiaa. Ensinnäkin sitä käytetään suppeassa merkityksessä itsenäisestä pakkokeinosta, joka sisältää lyhytaikaisen vapaudenmenetyksen. Toinen merkitys on laajempi: kiinniottamisella voidaan tarkoittaa myös pidättämistä, vangitsemista, noutoa tai säilöönottamista taikka muuta viranomaisen toteuttamaa vapaudenmenetystä.

Pakkokeinona kiinniottaminen tarkoittaa henkilön vapauden riistämistä lyhyeksi ajaksi hänen henkilöllisyytensä selvittämistä ja/tai kuulustelua ja muun mahdollisen esitutkintatoimenpiteen varten. Kiinniottaminen voi sisältää henkilön tosiallisen valtaanottamisen, kuljettamisen poliisiasemalle tai muuhun esitutkintapaikkaan ja henkilöllisyyden selvittämisen sekä kuulustelun ja muun esitutkintatoimenpiteen. Mahdollisia toimenpiteitä, joihin kiinniotettu voi joutua osallistumaan ovat esimerkiksi ryhmätunnistus taikka henkilön tai esineen tunnistaminen.

Pakkokeinolain mukaan kiinniotto-oikeus on myös jaettu kahteen: poliisin kiinniotto-oikeuteen ja yleiseen kiinniotto-oikeuteen. Lisäksi järjestyksenvalvojille ja yksityisille vartijoille on lailla säädetty oikeuksia käyttää voimakeinoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]