Minilex - Lakipuhelin

Pidättäminen ja poliisi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Poliisilla on oikeus pakkokeinolain mukaan tehdä pidätyksiä. Pidätys kuuluu pakkokeinoihin ja sillä puututaan henkilön perusoikeuksista vapauteen ja koskemattomuuteen. Siksi vapautensa menettäneen oikeudet tulee turvata lailla ja vapauden menettämisen edellytyksistä tulee säätää lailla.

Pidättäminen pakkokeinona tarkoittaa, että rikoksesta epäilyltä riistetään vapaus joksikin aikaa niin että häntä pidetään säilössä esitutkinnan turvaamiseksi ja/tai vangitsemista varten. Kiinniottaminen voi edeltää pidättämistä. Pidättämisellä turvataan esitutkinnan sujuvuutta estämällä rikoksesta epäiltyä pakenemasta, hankaloittamasta esitutkintaa tai jatkamasta rikollista toimintaa. Pidättäminen voi yleensä koskea rikoksesta epäiltyä, mutta joskus myös syytettynä olevaa. Pidättämisen edellytykset, jotka ovat varsin tiukat, on säädetty pakkokeinolaissa.

Poliisista kuitenkin vain pidättämiseen oikeutetuilla virkamiehillä on oikeus päättää pidättämisestä. Lisäksi pakkokeinolaissa on muitakin viranomaisia, jotka voivat päättää pidättämisestä. Kun päätös pidättämisestä on tehty tai pidätetty on otettu pidättämismääräyksen perusteella kiinni, pidätetylle on ilmoitettava pidättämisen syy.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]