Minilex - Lakipuhelin

Tulli ja alkoholin etämyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alkoholin etämyynnissä yksityishenkilö ostaa toisesta EU:n jäsenvaltiosta alkoholia, jonka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Etämyyjä on vastuussa alkoholijuomaveron ja juomapakkausveron maksamisesta Suomeen. Sen on tehtävä tullille ennakkoilmoitus tilatuista tuotteista ja maksettava verojen suuruinen vakuus. Tuotteiden vastaanoton jälkeen myyjän tulee tehdä tullille veroilmoitus, jolla verot kuitataan vakuudesta. Internetistä ostettu alkoholi on siis aina verollista, eikä matkustajatuontiin liittyvä verovapaus koske sitä.

Tulli valvoo alkoholin kaupallista tuontia Suomeen. Sillä on esimerkiksi oikeus avata alkoholia sisältäviä lähetyksiä ja tarkastaa ne. Tullilla on myös verosaatavien turvaamiseksi oikeus ottaa valmisteveron alaiset tuotteet haltuun muun muassa silloin, kun niitä ei ole asianmukaisesti ilmoitettu verotettaviksi, niihin liittyvästä verovelvollisuudesta on epäselvyyttä, vaadittu ennakkoilmoitus tai vakuus on laiminlyöty taikka kun on olemassa muu perusteltu syy.

Jos tulli ottaa lähetyksen haltuun ja pitää tilannetta etämyyntinä, tulli antaa myyjälle kehotuksen huolehtia verojen maksusta. Jos veroja ei makseta kuuden kuukauden sisällä, tulli hävittää haltuun otetun alkoholin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa