Minilex - Lakipuhelin

Tulli alkoholin etämyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alkoholin etämyynnillä tarkoitetaan tilannetta, jossa yksityishenkilö tilaa toisesta EU-maasta Suomeen alkoholijuomia, joiden kuljetuksen järjestää tuotteiden myyjä. Tällaisissa tapauksissa etämyyjä on velvollinen maksamaan Suomeen alkoholijuomaveron ja juomapakkausveron.

Etämyyntinä ei pidetä sellaista tilannetta, jossa yksityishenkilö tilaa esimerkiksi internetin välityksellä alkoholia toisesta EU-maasta ja järjestää itse näiden juomien kuljetuksen Suomeen. Näitä tilanteita pidetään etäostona ja niissä tuotteiden ostaja tai tilaaja on velvollinen maksamaan alkoholijuomaveron ja juomapakkausveron Suomeen.

Etämyynnissä myyjän on ennen tilauksen lähettämistä tehtävä tullille ennakkoilmoitus tilattavista tuotteista ja maksettava verojen määrän suuruinen vakuus. Kun tuotteet on vastaanotettu, myyjän on tehtävä neljän arkipäivän kuluessa tullille veroilmoitus, jolloin verot kuitataan etukäteen maksetusta vakuudesta. Mikäli etämyyjä on asettanut Suomeen veroedustajan, huolehtii tämä verojen maksamisesta Suomeen.

Tilattaessa alkoholia esimerkiksi internetistä ostajan tulee varmistua siitä, kenellä on velvollisuus maksaa verot Suomeen kyseisten tuotteiden osalta. Tämä tieto saattaa löytyä esimerkiksi myyjäyrityksen verkkosivuilta. Näin vältytään tilanteilta, joissa myyjä ei ole hoitanut verovelvollisuuttaan ja tulli saattaisi pitää ostajaa verovelvollisena. Tällöin seurauksena saattaisi olla verojen lisäksi veronlisäys myöhästyneen maksun takia sekä mahdollinen veronkorotus menettelysäännösten laiminlyömisen takia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa