Minilex - Lakipuhelin

Peruuttamisoikeus koti- ja etämyynnissä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kotimyynnissä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä elinkeinonharjoittajalle 14 päivän kuluessa kotimyyntiasiakirjan vastaanottamisesta. Etämyynnissä kuluttaja voi tehdä peruuttamisilmoituksen 14 päivän kuluessa tilausvahvistuksen vastaanottamisesta.

Tavaran kaupassa 14 päivän määräaika lasketaan tavaran tai ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta, jos tavara tai tavaraerä vastaanotetaan myöhemmin kuin kotimyyntiasiakirja tai tilausvahvistus. Tavaran kaupassa peruuttamisilmoitukseksi katsotaan myös vastaanotetun tavaran palauttaminen.

Palveluksien kohdalla peruuttamisaika alkaa sopimuksen tekemisestä. Rahoituspalvelujen etämyyntiä koskien peruuttamisaika alkaa sopimuksen tekemisen ajankohdasta tai myöhemmin, jolloin kuluttaja on saanut haltuunsa ennakkotiedot ja sopimusehdot rahoituspalveluihin liittyen.
Jos etämyynnissä tilausvahvistus ei sisällä tiettyjä vaadittuja perustietoja, kuten kuluttajalle tarpeellisia ohjeita ja tietoja peruuttamisoikeuden käyttämistä varten, peruuttamisaika on kolme kuukautta. Jos vahvistus tänä aikana oikaistaan, kuluttajalla on 14 päivän peruuttamisoikeus siitä päivästä, jona hän sai oikaistun vahvistuksen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa