Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoittaa kotimyynti?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kotimyynniksi luokitellaan sellainen kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välinen kaupanteko, joka tapahtuu muualla kuin elinkeinonharjoittajan toimitiloissa molempien ollessa samanaikaisesti läsnä. Tämä ei siis tarkoita sitä, että kotimyynniksi katsottaisiin vain kaupanteko kuluttajan kotona. Kotimyynniksi luokitellaan myös tilanne, jossa elinkeinonharjoittaja lähestyy kuluttajaa muualla kuin toimitiloissaan, esimerkiksi kadulla, ja sopimus tehdään välittömästi tämän jälkeen elinkeinonharjoittajan toimitiloissa taikka puhelimitse, sähköpostilla tai postitse. Kotimyynniksi luokitellaan myös sopimuksen solmiminen elinkeinonharjoittajan myynnin edistämiseksi järjestämällä tutustumisretkellä.

Kotimyynnistä ei ole  kuitenkaan kyse silloin, kun elinkeinonharjoittaja tulee kuluttajan kotiin vain tutustumaan ja ottamaan esimerkiksi mittoja tai antamaan arvion ilman, että kuluttaja sitoutuu mihinkään, jonka jälkeen kauppa myöhemmin sovitaan elinkeinonharjoittajan toimitiloissa tai puhelimen, sähköpostin tai postin välityksellä. Olennaista on, että kuluttajalle on annettu ennen sopimuksen solmimista aikaa tutustua ja harkita elinkeinonharjoittajan antamaa tarjousta tai arviota. Kotimyynniksi ei myöskään katsota myyntiä, jossa yksittäisen hyödykkeen hinta on alle 30 euroa.

Toimitilaksi luokitellaan ensinnäkin kiinteä myyntipaikka, jossa elinkeinonharjoittaja tarjoaa tuotteita tai palveluita vakituisesti tai kausiluontoisesti. Kiinteä toimipaikka voi olla esimerkiksi myymälä. Toiseksi toimitilaksi luokitellaan siirrettävä myyntipaikka, kuten myyntikoju.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa