Minilex - Lakipuhelin

Mitä etämyynti tarkoittaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynti tarkoittaa ostajan ja myyjän välistä kaupankäyntiä, missä osapuolet eivät ole samanaikaisesti läsnä. Etämyynnissä näin ollen kauppa ja sitä edeltävä markkinointi tapahtuu kokonaan esimerkiksi sähköpostin, puhelimen tai muun viestintävälineen välityksellä. Etämyyntisopimuksella tarkoitetaan kulutushyödykesopimuksen tekemistä ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä ja jonka tekemiseen käytetään vain yhtä tai useampaa etäviestintä.

Etämyyntiä säännellään pakottavan lainsäädännön turvin, koskien myös kuluttajan peruuttamisoikeutta. Etämyynnissä kuluttajalla on lain mukaan 14 päivän peruuttamisoikeus. Jos elinkeinonharjoittaja on laiminlyönyt velvollisuutensa antaa kuluttajalle tiedon peruuttamisoikeuden käyttämisestä, peruuttamisoikeus päättyy kuitenkin vasta 12 kuukauden kuluttua 14 päivän määräajan päättymisestä tai 14 päivän päästä siitä, kun kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeudesta.

Muuta, kun digitaalista sisältöä koskevan palvelun suorittaminen voidaan aloittaa lähtökohtaisesti ennen peruuttamisajan päättymistä. Tällöin kuluttajan tulee antaa nimenomainen ennakkosuostumus toimenpiteen aloittamiselle. Kuluttajan tulee maksaa elinkeinonharjoittajalle kohtuullinen korvaus ennen peruuttamisajan päättymisestä tehdystä työstä, mikäli hän päättääkin käyttää peruuttamisoikeuttaan.

Lisää tietoa etämyynnistä kannattaa kysyä vielä erikseen Minilexin lakimiehiltä.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa