Minilex - Lakipuhelin

Kotimyynti ja etämyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kotimyynnistä on kyse silloin, kun tavaroiden ja palveluiden tarjoaminen kuluttajalle tapahtuu jossain muussa paikassa kuin elinkeinonharjoittajan toimitiloissa. Tavaroita ja palveluita tulee tarjota kuluttajalle henkilökohtaisesti. Etämyynnissä puolestaan tavaroiden ja palvelujen tarjoaminen kuluttajalle tapahtuu etätarjontamenetelmää apuna käyttäen. Markkinoinnissa ja sopimuksen tekemisessä käytössä on pelkästään yksi tai useampi etäviestin, kun kyse on etämyynnistä. Etäviestin voi olla esimerkiksi puhelin.

Aivan kaikkea tavaroiden ja palveluiden myyntiä kuluttajille ei pidetä kotimyyntinä tai etämyyntinä. Kotimyyntiä koskeva sääntely ei koske esimerkiksi alle 30 euron hintaisia tavaroita ja palveluita. Kotimyynnistä ei ole katsottu olevan kyse silloin, kun elinkeinonharjoittaja tarjoaa kuluttajalle tiettyjä kuluttajan pyytämiä tavaroita ja palveluja paikassa, johon kuluttaja on nimenomaisesti kutsunut hänet. Kotimyyntiä ei ole myöskään tavaroiden ja palveluiden tarjoaminen paikassa, jossa yleensäkin kuluttajille tarjotaan tavaroita ja palveluita. Etämyyntiä koskevien säännösten soveltamisalan ulkopuolelle jäävät muun muassa sopimukset, jotka koskevat kiinteän omaisuuden kauppaa tai vuokraamista sekä valmismatkalain soveltamisalaan kuuluvat sopimukset.

Kotimyynti on siis muualla kuin elinkeinonharjoittajan toimipaikassa tapahtuvaa tavaroiden ja palveluiden tarjoamista kuluttajalle. Etämyynnissä tavaroiden ja palveluiden tarjoaminen kuluttajalle tapahtuu puolestaan etätarjontamenetelmän välityksellä. Kotimyynnissä tavaroiden ja palveluiden tarjoaminen kuluttajalle tapahtuu henkilökohtaisesti, kun taas etämyynnissä käytössä on jokin etäviestin, eikä kumpikaan osapuolista ole sopimusta tehtäessä samaan aikaan läsnä kuten kotimyynnissä. Mikäli haluat tietää lisää kotimyynnistä ja etämyynnistä, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa