Minilex - Lakipuhelin

Kaupan peruuttaminen etämyynnissä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynnissä kuluttaja voi perua kaupan ilman erityistä syytä ilmoittamalla siitä myyjälle 14 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä.

Oikeus alkaa seuraavana päivänä siitä, kun kuluttaja on saanut vahvistuksen tilauksen keskeisistä sopimusehdoista taikka tavaran kaupassa siitä, kun hän on vastaanottanut tavaran tai viimeisen tavaraerän, jos tavara vastaanotetaan myöhemmin kuin tilausvahvistus. Säännöllisesti toimitettavien tavaroiden ollessa kyseessä, peruuttamisilmoitus on tehtävä 14 päivän kuluessa ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ei enää riitä peruuttamisilmoitukseksi, vaan kuluttajan pitää nimenomaisesti lähettää myyjälle kirjallinen peruutusilmoitus 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että ilmoitus on tehty. Tavara tulee palauttaa myyjälle viimeistään 14 päivän kuluttua peruutusilmoituksen tekemisestä. Kuluttajan on yleensä vastattava tavaroiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista, ellei myyjän kanssa ole toisin sovittu.

Mikäli tilausvahvistuksessa ei ole kaikkia vaadittuja tietoja, kuluttajan oikeus peruuttaa kauppa pitenee 14 päivästä kolmeen kuukauteen. Jos myyjä oikaisee vahvistuksen puutteelliset tiedot tänä aikana, normaali peruuttamisaika alkaa kulua oikaisupäivästä. Jos myyjä ei anna kuluttajalle tietoja peruuttamisoikeudesta, peruuttamisen määräaika pitenee 12 kuukauteen.

Mikäli haluat tietää lisää etämyynnistä ja kuluttajansuojasta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa