Minilex - Lakipuhelin

Etämyynti - kaupan purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynnillä tarkoitetaan kaupankäyntiä, jossa ostaja ja myyjä eivät ole samanaikaisesti läsnä. Etämyynnissä kuluttajalla on valtaosassa tuotteista 14 päivän oikeus kaupan purkuun. Sen kuluessa kuluttaja voi perua kaupan ilman erityistä syytä. Myös palvelusopimuksilla on yleensä 14 päivän peruuttamisoikeus.

Oikeus kaupan peruuttamiseen alkaa siitä, kun tilattu tavara tai sen viimeinen tavaraerä on vastaanotettu. Jos tavara on säännöllisesti toimitettava, alkaa peruutusajan laskeminen ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta. Peruuttamisaika pitenee, jos kuluttajalle ei anneta tietoa peruuttamisoikeuden ehdoista tai ostoksen maksullisuudesta. Tällöin peruuttamisaika pitenee 12 kuukauteen. Jos yritys korjaa puuttuvat tiedot, muuttuu aika jälleen 14 päivän mittaiseksi korjauksesta lähtien.

Peruuttamisoikeus ei koske kuitenkaan kaikkia tuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi sinetöidyt cd/dvd-levyt, hugieniatavarat, mittatilaustuotteet, ruoka tai yksittäinen aikakausilehti jos kyse tilaussopimuksesta.

Kuluttajan on tehtävä peruutusilmoitus elinkeinonharjoittajalle. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ei riitä. Peruutusilmoituksen voi tehdä esimerkiksi vapaamuotoisesti sähköpostilla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa