Minilex - Lakipuhelin

Etämyynnistä ostetun tuotteen palautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Palautusoikeutta koskien etämyyntiä säädellään kuluttajansuojalaissa.

Lain mukaan valtaosalla etämyyntituotteista on 14 päivän palautusoikeus, jonka aikana kuluttaja saa perua kaupan ilman erityistä syytä. Aika voi tietyistä syistä myös pidentyä. Palautusoikeus lasketaan tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta alkaen. Jos kuitenkin kyseessä on säännöllisesti toimitettava tavara, alkaa peruuttamisaika kulua ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Kuluttajan on pidettävä hyvää huolta tavarasta, eikä se saa olennaisesti muuttua, jotta kuluttajalla on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaan takaisin.

Kuluttajan on palautettava tavara viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Tällöin on kuluttajan vastuulla näyttää toteen tavaran palautus määräajassa. Tällainen voi onnistua esimerkiksi palautuskuitin avulla.

Lähtökohtaisesti kuluttajan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset jos yritys ei ole sitoutunut vastaamaan niistä. Kuluttajan ei kuitenkaan tarvitse maksaa palautuskustannuksia jos yritys on siihen sitoutunut tai jos yritys ei ole antanut kuluttajalle tietoja velvollisuudesta vastata palautuskustannuksista tai jos tavaroiden palautus ei onnistu tavallisesti postitse ja tämä aiheuttaa erityisiä palautuskustannuksia, eikä näistä ole kuluttajalle kerrottu.

Lisätietoa kuluttajan palautusoikeuksista etämyynnissä kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa