Minilex - Lakipuhelin

Etämyynnin rahojen palautus peruutustilanteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynnin peruutusoikeudesta ja samalla tavaran sekä maksun palauttamisesta säädetään kuluttajansuojalaissa.

Lain mukaan kuluttajan on palautettava tavara viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Kuluttajan on maksettava palautuskustannukset, jos yritys ei ole sitoutunut vastaamaan niistä. Vastuu siirtyy yritykselle kuitenkin jos yritys ei ole ennen tilauksen tekemistä antanut kuluttajalle tietoa tästä taikka tietoa palautuskustannusten määrästä jos tavara ei ole palautettavissa tavanomaisella tavalla postitse.

Yrityksen on viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saamisesta palautettava kuluttajalta saadut maksut kuluttajalle. Yrityksellä on oikeus kuitenkin odottaa kunnes tavara on palautettu, taikka kun kuluttaja on osoittanut lähettäneensä tavaran takaisin. Kuluttajalla ei ole oikeutta saada takaisin koko maksamaansa summaa jos tavara on olennaisesti muuttunut tai vähentynyt.

Jos yritys ei palauta rahoja viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran saatuaan, on kuluttajalla oikeus viivästyskorkoon. Maksut on palautettava samalla maksutavalla, jota kuluttaja on käyttänyt. Kuluttajan suostumuksella palautus voidaan tehdä muullakin tavalla kuten esimerkiksi lahjakortilla.

Luottokortilla maksaessa kuluttajalla on oikeus vaatia viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksesta rahojaan takaisin luottoyhtiöltä.

Lisätietoja rahojen palautuksesta kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa