Minilex - Lakipuhelin

Etämyynnin peruutusoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyyntiä säädellään kuluttajansuojalaissa. Laki takaa kuluttajalle mahdollisuuden etämyynnissä myytyjen hyödykkeiden peruuttamiseen ja palauttamiseen.

Laki takaa kuluttajalle valtaosalle etämyyntietuotteista 14 päivän peruuttamisoikeuden. Tämän ajan kuluessa kuluttaja voi perua kaupan ilman erityistä syytä. Tämä peruuttamisaika lasketaan tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta. Säännöllisesti toimitettavassa tavarassa peruuttamisaika lasketaan kuitenkin ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Peruuttamisaika voi pidentyä, jos kuluttajalle ei ole annettu tietoa peruuttamisoikeuden käyttämistä koskevista ehdoista. Tällöin oikeus peruuttaa kauppa pitenee 12 kuukauteen saakka. Jos yritys kuitenkin korjaa puutteelliset tiedot, päättyy peruuttamisaika 14 päivän kuluessa tällaisen tiedon antamisesta asiakkaalle.

Peruuttamisoikeudesta on olemassa etämyynnissäkin useita poikkeuksia. Peruuttamisoikeutta ei ole esimerkiksi sinetöitynä myydyssä ääni- tai kuvatallenteessa taikka mittatilaustyönä valmistetussa tuotteessa. Myöskään hygienia- tai terveydellisistä syistä sinetöityjä tuotteita ei yleensä koske palautusoikeus jos ne on avattu. Palautusoikeutta ei myöskään ole nopeasti pilaantuvilla tai vanhentuvilla tuotteilla (esimerkiksi elintarvikkeet) taikka yksittäisen sanomalehden tai aikakausilehden toimittamisessa. Jos kyse on kuitenkin lehden tilaussopimuksesta (kesto- tai määräaikainen), on kuluttajalla peruutusoikeus.

Lisätietoja etämyynnin peruutusoikeudesta kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa