Minilex - Lakipuhelin

Etämyynnin määritelmä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Etämyynnillä tarkoitetaan tavaroiden ja palvelujen tarjoamista kuluttajille etätarjontamenetelmää apuna käyttäen. Etämyynti tapahtuu pelkästään jonkin etäviestimen kuten puhelimen välityksellä, eivätkä kuluttaja ja elinkeinonharjoittaja ole tämän vuoksi samanaikaisesti läsnä sopimusta tehdessään.

Etämyyntiä koskevia säännöksiä ei sovelleta muun muassa sopimuksiin, jotka koskevat kiinteän omaisuuden kauppaa tai vuokraamista tai sopimuksiin, jotka kuuluvat asuntokauppalain tai valmismatkalain soveltamisalaan.

Elinkeinonharjoittajan tulee antaa ennen etämyyntiä koskevan sopimuksen tekemistä tietoja tarjoamastaan tavarasta tai palvelusta ja muista tarjouksen ehdoista. Ennen sopimuksen tekemistä annettavat tiedot sekä peruuttamislomake tai –ohje on annettava tai asetettava kuluttajan nähtäville selkeällä ja ymmärrettävällä sekä etäviestimelle soveltuvalla tavalla. Etämyynnissä kuluttajalla on 14 päivän peruuttamisoikeus. Kuluttaja saa peruuttaa etämyyntisopimuksen 14 päivän kuluessa siitä, kun palvelusopimus tai sähköisesti toimitettava digitaalista sisältöä koskeva sopimus on tehty. Jos kyse on kauppasopimuksesta, kuluttaja saa peruuttaa etämyyntisopimuksen 14 päivän kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut tavaran tai viimeisen tavaraerän. Kuluttaja saa peruuttaa etämyyntisopimuksen 14 päivän kuluessa ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta tilanteessa, jossa kyse on tavaroiden säännöllisestä toimittamisesta. Etämyyntisopimuksen peruuttaneen kuluttajan on palautettava tavara elinkeinonharjoittajalle viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun hän on tehnyt peruuttamisilmoituksen, ellei elinkeinonharjoittaja nouda tavaraa kuluttajan luota itse.

Etämyynti tarkoittaa siis etätarjontamenetelmän avulla tapahtuvaa kulutushyödykkeiden tarjoamista kuluttajille. Etämyynti tapahtuu ainoastaan etäviestimen kuten esimerkiksi puhelimen välityksellä, eikä kumpikaan osapuolista ole yhtä aikaa läsnä sopimusta tehtäessä. Etämyyntiin liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa