Moi!

Vakuutusyhtiö on unohtanut maksaa toimittamamme laskun toiselle taholle ja tämän takia olen menettänyt luottotiedot. Millä tavalla vakuutusyhtiö on tästä vastuussa? Vakuutus yhtiö on rikkonut sopimuksen jossa sanotaan että vakuutus yhtiön maksaa laskun 30pv sisällä ja jos näin olisi tapahtunut niin en olisi luottotietoja menettänyt. Laskun tiedot ovat toimitettu vahinkotarkastajalle sähköpostitse ja tästä viestistä on tiedot tallessa. Toimitimme useampia laskuja ja nämä maksettiin aikataulussa. Läskuun liittyen heiltä ei ole tullut mitään kysymyksiä, joten siihenkään he mielestäni eivät voi vedota että tiedot olisivat olleet puutteellisia.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Sopimusrikkomustilanteissa sopimuksen rikkonut osapuoli voi joutua korvausvastuuseen toiselle osapuolellle aiheuttamastaan vahingosta. Sopimusperusteisessa vahingonkorvauksessa korvausvastuu ei perustu vahingonkorvauslakiin, vaan sopimukseen, erityislainsäädäntöön ja sopimusoikeuden yleisiin periaatteisiin. Sopimusoikeudessa lähtökohtana on, että sopimukset on pidettävä ja sopimuksesta poikkeaminen voi johtaa vahingonkorvausvastuuseen. Korvauslajeina tulevat kysymykseen henkilö-, esine- ja varallisuus- eli taloudelliset vahingot. Jos siis vakuutusyhtiö on rikkonut välistänne sopimusta, sinulla on oikeus vahingonkorvaukseen niistä vahingoista, joita rikkominen on sinulle aiheuttanut. Myös taloudelliset vahingot ovat korvattavissa. Toisaalta kannattaa huomioida, että sopimukseen on voitu ottaa vastuuta rajoittavia sopimusehtoja ja ne kannattaa tarkistaa sopimuksesta ennen vahingonkorvausvaateen esittämistä. Korvauskanne nostetaan yleisessä tuomioistuimessa eli ensiasteessa käräjäoikeudessa. Apua kanteen laatimiseen ja nostamiseen kannattaa pyytää lakimieheltä. Vielä ennen korvauskanteen nostamista kannattaa pyrkiä sopuun vakuutusyhtiön kanssa, etenkin jos korvausumma ei nouse kovin korkeaksi.
Jos luottotietorekisteriin on tehty virheellinen maksuhäiriömerkintä, rekisterinpitäjän on luottotietolain mukaan oikaistava se ilman aiheetonta viivytystä. Pyynnön virheen oikaisusta voi tehdä myös henkilö, jota merkintä koskee. Rekisterinpitäjän on rekisteröidyn pyynnöstä ilmoitettava virheen oikaisusta sille, jolle virheellinen henkilöluottotieto on annettu, eli rekisterinpitäjän tulee laajemminkin ilmoittaa virheen korjaamisesta tahoille, joille maksuhäiriömerkinnästä on ilmoitettu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]