Hei! Minulla on tilanne, jossa ex-avopuolisoni, 2-3kk eron jälkeen, alkoi vaatimaan minulta kohtuutonta summaa, jonka olen muka hänelle velkaa. Eräänä aamuna, ollessani päihtyneessä tilassa, hän tuli kotiini ja päästin hänet sisään ja hän sai minut allekirjoittamaan velkakirjan, jossa ei ollut erittelyä, todistajia, enkä saanut omaa kopiota. Hän vetoaa tähän asiakirjaan ja lähettelee uhkausviestejä, perättömiä syytösviestejä ja kunniaani loukkaavia viestejä ja uhkaa tehdä rikosilmoituksen jos en siirrä hänelle rahaa. Velka jota hän perii ei perustu mihinkään muuhun kuin yhdessäelon aikana siirrettyihin ruokaostos-rahoihin yms, jotka ovat yhteisiä kuluja. Kannattaisiko minun mennä tekemään rikosilmoitus hänestä? Työ ja parisuhde-elämäni alkavat jo kärsimään tästä jatkuvasta ahdistelusta.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Lähtökohtaisesti sopimus, kuten allekirjoittamasi velkakirja, on sitova. Jos kuitenkin olet allekirjoittanut velkakirjan päihtyneessä tilassa, saattaa oikeustoimi olla pätemätön varallisuusoikeudellisista oikeustoimista annetun lain 33 §:n nojalla. Kyseisen lainkohdan mukaan voimaan ei tule saattaa oikeustointa, joka on tehty sellaisissa olosuhteissa, että niistä tietoisen olisi kunnian vastaista ja arvotonta vedota oikeustoimeen, ja sen, johon oikeustoimi on kohdistettu, täytyy olettaa niistä tienneen. Esimerkiksi toisen osapuolen voimakasta humalatilaa hyväksi käyttäen aikaansaatu sopimus voi olla sellainen oikeustoimi, johon vetoaminen olisi lainkohdan tarkoittamalla tavalla ”kunnian vastaista ja arvotonta”.

Kuvailemasi jatkuva viestittely saattaa sen häiritsevyydestä riippuen täyttää rikoslain 24:1 a §:n mukaisen viestintärauhan rikkomisen tunnusmerkistön. Lainkohdan mukaan viestintärauhan rikkomisesta on tuomittava se, joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa. Jos ex-puolisosi viestittely on lainkohdassa kuvatulla tavalla jatkuvaa ja häiritsevää, voi siis olla aiheellista kääntyä poliisin puoleen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]