Minilex - Lakipuhelin

Yksinhuoltajan adoptio-oikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Adoptiolain lähtökohtana on, että useampi henkilö ei voi adoptoida yhdessä. Ainoastaan aviopuolisot muodostavat poikkeuksen tästä pääsäännöstä. Naimisissa olevat henkilöt voivat näin ollen adoptoida vain yhdessä. Adoptio on mahdollista myös silloin, kun adoptionhakijalla on ennestään muita lapsia. Yksinhuoltaja voi siten ottaa lapsen adoptiolapsekseen, jos adoption kaikki yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

Lapsen huolto voi kuulua yksin toiselle aviopuolisolle naimisissa olevien henkilöiden yhteisenkin lapsen kohdalla. Tällöin yksinhuoltaja voi adoptoida vain aviopuolisonsa suostumuksella. Myös rekisteröidyssä parisuhteessa elävän on saatava kumppaniltaan suostumus adoption onnistumiseksi. Perinteisessä mielessä tarkoitettu yksinhuoltaja, joka ei ole avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, voi sen sijaan adoptoida itsenäisesti. Yksinhuoltajalta edellytetään kuitenkin myös oikeaa ikää, oikeansuuruista ikäeroa lapseksiotettavaan nähden ja eräiden muiden kriteerien täyttymistä.

Joskus adoption kohdemaat voivat asettaa erityisiä edellytyksiä adoptiolle kansainvälisissä adoptiotilanteissa. Lakimieheltä tai adoptiopalvelun antajalta kannattaa tiedustella hyvissä ajoin, edellytetäänkö adoption hakijalta jossakin valtiossa tiettyä siviilisäätyä lapseksiottamisen onnistumiselle.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]