Minilex - Lakipuhelin

Itsenäinen adoptio ulkomailta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan Suomessa asuvien tulee ensisijaisesti turvautua adoptiossa palvelunantajan puoleen. Heillä on toimilupa avustaa adoptioissa ainoastaan määriteltyjen ulkomaisten kontaktien kanssa. Uuden lain myötä adoptioon liittyviä edellytyksiä haluttiin tiukentaa itsenäisiin adoptioihin liittyvien riskien, kuten lapsikaupan, vuoksi. Tavoitteena on myös saada varmuus lapsen tosiasiallisesta tarpeesta kansainväliseen adoptioon.

Itsenäinen adoptio on mahdollista ainoastaan erityistilanteissa. Esimerkiksi jos kyseessä on sukulaisadoptio tai adoptoitavalla lapsella sekä vanhemmalla on ennestään lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen verrattavissa oleva suhde, on adoptio mahdollista toteuttaa itsenäisesti. Myös näissä tilanteissa adoptiolautakunta edellyttää kuitenkin palvelunantajan käyttämistä, mikäli palvelunantajalla on voimassa toimiluvat kyseisessä maassa ja ne mahdollistavat adoptiossa avustamisen.

Hakijan on myös täytettävä muut adoption edellytykset. Vain aviopuolisot voivat adoptoida yhdessä. Lisäksi lapseksi ottamisen tulee ajaa lapsen etua. Hakijalta edellytetään 25–50 vuoden ikää, eikä lapsen ja vanhemmaksi haluavan välinen ikäero saa olla vähempää kuin 18 vuotta, eikä enempää kuin 45 vuotta.

Adoptiota harkitsevan tulee adoptiolain mukaan saada adoptiolautakunnalta lupa adoptioon sekä adoptioneuvontaa ja kansainvälistä adoptiopalvelua. Jotta itsenäistä adoptiota voidaan harkita, tulee adoptiolautakunnalle esittää riittävä selvitys siitä, että lapsella on todellinen tarve kansainväliselle adoptiolle. Ensisijaisesti tulee kuitenkin selvittää, onko lapsella mahdollisuus jäädä synnyinmaahansa esimerkiksi muiden lähisukulaisten vuoksi.

Itsenäistä adoptiolupaa hakevan tulee esittää adoptiolautakunnan edellyttämät selvitykset, kuten hakijaa itseään koskevat tarvittavat asiakirjat, lapsen biologisia vanhempia koskevat asiakirjat ja adoptoitavaa lasta koskevat asiakirjat. Kaikkien ulkomaisten asiakirjojen tulee olla käännettyjä suomen, ruotsin tai englannin kielelle. Hakija on itse vastuussa kaikkien asiakirjojen hankkimisesta, käännättämisestä, laillistamisesta ja niihin liittyvistä kustannuksista. Kysy lisää tarvittavista asiakirjanäytöistä ja itse adoptioprosessista lakimiehiltämme!

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Itsenäistä adoptiota hakevan tulee saada adoptioon lupa adoptiolautakunnalta

- Itsenäisen adoption tapauksissa hakija on itse vastuussa niin tarvittavien asiakirjojen hankkimisesta, käännättämisestä, laillistamisesta ja niihin liittyvistä kustannuksista

Varoitukset

Itsenäinen adoptio sisältää useita riskejä, kuten

- adoptio ei ole pätevä Suomessa.

- lapsi ei saa Suomen kansalaisuutta tai maahantulolupaa Suomeen.

- lapsen taustaan liittyy väärinkäytöksiä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]