Minilex - Lakipuhelin

Adoptio-oikeus rekisteröidyssä parisuhteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Adoptiossa lapsi siirretään biologisilta vanhemmiltaan adoptiovanhemmille. Adoptio-oikeudesta ja sen edellytyksistä on säädetty adoptiolaissa. Laki määrää siitä, kuka voi adoptoida lapsen. Ainoastaan aviopuolisot voivat adoptoida lapsen yhdessä. Lisäksi lapsen voi adoptoida yksin. Rekisteröidyssä parisuhteessa elävät eivät siis voi adoptoida lasta yhdessä. Jos rekisteröidyn parisuhteen toinen osapuoli haluaa adoptoida lapsen yksin, siihen tarvitaan parisuhteen toisen osapuolen suostumus.

Samansukupuoliset voivat kuitenkin nykyään avioitua rekisteröidyn parisuhteen sijasta. Aviopari voi adoptoida lapsen siitä huolimatta, ovatko he samaa sukupuolta vai eivät. Perheensisäinen adoptio on kuitenkin mahdollista myös rekisteröidyssä parisuhteessa eläville. Toinen puolisoista voi siis adoptoida toisen puolison biologisen lapsen omakseen.

Kansainvälisissä adoptioissa tulee ottaa huomioon myös sen maan, josta lapsi ollaan adoptoimassa, lainsäädäntö. Vaikka Suomen laki antaa samansukupuoliselle avioparille mahdollisuuden adoptoida, adoptiomaa ei välttämättä luovuta lapsia samansukupuolisille pareille. Suomen sääntöjen mukainenkaan adoptio-oikeus ei tarkoita automaattisesti sitä, että adoptionhakija saa välttämättä adoptiolapsen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]