Minilex - Lakipuhelin

Käytettynä myyty tavara


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Käytetty tavara voidaan myydä ehdolla tai varaumalla, jolla viitataan tavaran kuntoon myyntihetkellä. Ostajan tulee ennen ostamista tutkia tavara kunnolla, sillä virheestä, jonka ostaja olisi voinut huomata tavaran normaalitarkastuksessa, ei yleensä voi valittaa. Tavaran on oltava ominaisuuksiltaan ja käytöltään sellainen, kuin siitä etukäteen annetut tiedot antavat olettaa.

Tavara, joka on myyty ”sellaisena kuin se on” tai vastaavaa varaumaa käyttäen, on virheellinen, jos tavara ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä. Samoin tavarassa on virhe, jos myyjä on ennen kaupantekoa laiminlyönyt antaa ostajalle tiedon sellaisesta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta olennaisesta seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon. Näiden tietojen on tullut oletettavasti vaikuttaa kauppaan, jotta tavara katsottaisiin niiden perusteella virheelliseksi.

Tavarassa on virhe myös, jos se on huonommassa kunnossa kuin ostajalla sen hinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen on ollut perusteltua aihetta edellyttää.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa