Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja salakuuntelu

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Suomen rikoslaki kieltää salakuuntelun, ja tämä kielto perustuu Suomen perustuslaissa kaikille turvattuun yksityiselämän suojaan.

Salakuuntelusta on rikoslain mukaan kyse silloin, kun joku oikeudettomasti teknisellä laitteella kuuntelee tai tallentaa

  1. keskustelua, puhetta tai yksityiselämästä aiheutuvaa muuta ääntä, jota ei ole tarkoitettu hänen tietoonsa ja joka tapahtuu tai syntyy kotirauhan suojaamassa paikassa, tai
  2. muualla kuin kotirauhan suojaamassa paikassa salaa puhetta, jota ei ole tarkoitettu hänen eikä muunkaan ulkopuolisen tietoon, sellaisissa olosuhteissa, joissa puhujalla ei ole syytä olettaa ulkopuolisen kuulevan hänen puhettaan.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »On huomattava, että salakuuntelusta on kyse ainoastaan silloin, kun yksityiselämän suojaa rikotaan oikeudettomasti. Näin ollen silloin, kun kuuntelijalla on siihen oikeus, ei ole kyse rikoksesta. Esimerkiksi poliisilla on oikeus salakuunnella teknisillä laitteilla tietyissä tilanteissa, jos heillä on siihen tuomioistuimen lupa esitutkinnan suorittamiseksi silloin, kun epäillään rikosta.

Salakuuntelusta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi, joka voidaan määrätä suoritettavaksi ehdollisena vankeutena. Myös salakuuntelun yritys sekä salakuuntelun valmistelu ovat rangaistavia rikoksia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa