Minilex - Lakipuhelin

Palvelujen tarjoaja ja tämän vastuu vahingonkorvausoikeudellisena erityiskysymyksenä

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Palvelusten tarjoajilla tarkoitetaan yleensä yleisön käyttöön tarkoitettujen tilojen ylläpitäjiä ja erilaisten yleisötilaisuuksien järjestäjiä. Palvelusten tarjoajiin luetaan myös liikehuoneiston, kuten myymälän, ylläpitäjän velvollisuus pitää huoneisto turvallisena sinne saapuville asiakkaille. Esimerkiksi jos myymälässä asioiva asiakas loukkaa itsensä, palveluksen tarjoaja joutuu vastuuseen jos hän ei ole huolehtinut myymälän turvallisuudesta riittävällä tavalla.

Oikeuskäytännön kautta on muotoutunut käsitys, jonka mukaan palvelusten tarjoajien vastuu palvelujen käyttäjille on normaalia tuottamusvastuuta ankarampaa. Näin on siitä syystä, että heillä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa tilojensa turvallisuuteen ja koska taloudellinen hyöty jakaantuu palvelusten tarjoajia suosivasti. Palvelusten tarjoajien vastuu ei kuitenkaan ole täysin ankaraa, koska he eivät voi mitenkään varautua kaikkiin mahdollisiin asiakkaiden odottamattomiin tekoihin.

Palvelusten tarjoajien vastuu kattaa niin aktiivisen toiminnan eli palvelusten suorittamisen huolellisesti, kuin senkin että varmistetaan asiakkaiden turvallisuus kun he itse käyttävät palveluksia.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 - 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »