Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesän hallinnon palauttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssipesän hallinnon palauttaminen liittyy julkisselvitysmenettelyyn eli tilanteeseen, jossa julkisselvitys palautetaan normaaliksi konkurssimenettelyksi.

 

Julkisselvitykseen siirretyn konkurssipesän hallinto voidaan palauttaa velkojille, jos havaitaan, että konkurssipesän varat riittävät konkurssimenettelyn kustannusten kattamiseen ja jos konkurssihallinnon palauttaminen on muutoin perusteltua. Esityksen hallinnon palauttamisesta voivat tehdä sekä konkurssiasiamies että velkojat. Jos päätös konkurssipesän hallinnon palauttamisesta tehdään, on tuomioistuimen määrättävä konkurssipesälle pesänhoitaja sekä päätettävä konkurssipesän palauttamisesta velkojien hallintoon.

 

Konkurssiasiamiehen on toimitettava tekemänsä esitys myös velalliselle ja suurimmille velkojille. Jos esityksen on tehnyt velkoja, on tuomioistuimen varattava asianosaisille tilaisuus tulla kuulluksi. Konkurssipesän hallinnon palauttaminen velkojille ei kuitenkaan ole perusteltua, jos se lisää pesänselvityksestä aiheutuvia kustannuksia. Päätökseen, jolla konkurssipesä on palautettu velkojien hallintoon, ei saa hakea muutosta valittamalla.

 

Konkurssipesän hallinnon palauttamisesta on ilmoitettava, kuten konkurssilaissa säädetään. Tähän päätökseen soveltuu samat säännökset kuin esimerkiksi konkurssin alkamisen kuuluttamisesta. Lisäksi kuten moni muukin seikka, myös konkurssin hallinnon palauttaminen tulee merkitä rekisteriin tuomioistuimen toimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa