- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Täysimittaisessa julkisselvityksessä julkisselvittäjällä on täysi päätösvalta julkisselvityspesästä. Julkisselvittäjä hoitaa pesän hallintoa, realisoi pesän omaisuuden ja jakaa varat jakoluettelon mukaisesti velkojille. Julkisselvitys päättyy, kun julkisselvittäjä antaa pesän lopputilityksen.
Normaali konkurssimenettely kestää yleensä kahdesta viiteen vuoteen. Tuomioistuin voi konkurssiasiamiehen esityksestä päättää, että menettelyssä siirrytään julkisselvitykseen, jos se on perusteltua konkurssipesän varojen vähäisyyden taikka velalliseen tai pesään kohdistuvien selvitystarpeiden tai muun erityisen syyn vuoksi.
Tavallista on, että pesään liittyvien epäselvyyksien takia julkisselvityksen aikana on tarpeen aloittaa rikostutkinta tai nostaa siviilikanteita. Suurimmassa osassa tapauksista julkisselvitykseen siis siirrytään sen vuoksi, että jokin erityinen selvitystarve on välttämätön velalliseen liittyvien epäselvyyksien vuoksi, ja käsi kädessä tämän kanssa kulkee myös mahdolliset rikosepäilyt, joista yleisimmät liittyvät törkeään velallisen epärehellisyyteen taikka petokseen. Näistä käytetään toisinaan myös termiä konkurssirikokset. Tällöin menettelyyn yleensä kuluu useampia vuosia, ja voi hyvin olla, että menettely saattaa suuremmissa julkisselvityspesissä kestää yli viisi vuottakin. Koska pelkästään normaali konkurssimenettely voi siis kestää jopa viisi vuotta, kuten edellä on mainittu, voi julkisselvitys lisätä vielä tähän vuosia.
Kesto kuitenkin vaihtelee tapauksittain huomattavasti. Esimerkiksi yrityskonkurssissa menettelyn kestoon voi vaikuttaa itse yrityksen koko ja nimenomaan mahdolliset lisäselvitystoimet. Julkisselvityksen kestoa ei siis lähtökohtaisesti voi määrittää tarkkaan, mutta tarkempaa tietoa mahdollisesta julkisselvityksen kestosta voi saada soittamalla Minilexin lakipuhelimeen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.