Minilex - Lakipuhelin

Julkisselvitys päättyy lopputilitykseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuten konkurssipesän osalta myös julkisselvitys tulee päättää lopputilitykseen, vaikka toisaalta julkisselvitys voidaan päättää myös muulla tavoin. Julkisselvityksen lopputilitykseen sovelletaan mitä konkurssilaissa säädetään normaalin konkurssimenettelyn lopputilityksestä.

 

Julkisselvitys eroaa tavanomaisesta konkurssimenettelystä kuitenkin siten, että lopputilityksen tarkastaa ja hyväksyy konkurssivelkojien sijasta konkurssiasiamies. Julkisselvityksen lopputilitys poikkeaa lisäksi konkurssimenettelyn lopputilityksestä siten, että lopputilityksen jälkeen voidaan vielä sopia keskeneräisten asioiden hoitamisesta. Lisätietoa konkurssilain mukaisesta lopputilityksestä sekä edellä mainituista sovellettavista konkurssilain säännöksistä voi lukea Minilexistä otsikon alta, joka koskee lopputilityksen toimittamista tavanomaisessa konkurssimenettelyssä. Julkisselvitys voi kuitenkin päättyä myös konkurssihallinnon palauttamiseen velkojille, joten lopputilitys ei aina ole ainoa vaihtoehto julkisselvityksen päättämiselle.

 

Lopputilitys tulee konkurssilain mukaan toimittaa velalliselle. Velkojille lopputilitys annetaan vain siinä tapauksessa, että konkurssipesän varat riittävät jako-osuuksien maksamiseen. Velkojilla on kuitenkin velkavastuun toteutumisen varmistamiseksi oikeus saada tietoa pesänselvityksestä ja lopputilityksestä. On myös syytä huomioida, että lopputilitys voidaan laatia, vaikka jokin konkurssisaatava tai vähäinen osa saatavista olisi edelleen epäselvä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa