Mieheni kuoli äskettäin. Meillä ei ole yhteisiä lapsia, miehelläni yksi täysi-ikäinen lapsi. Asuimme käytännön syistä kahdessa asunnossa, toinen oli minun nimelläni vuokrattu, toinen mieheni nimellä vuokrattu. Irtaimistot molempiin asuntoihin oli yhdessä hankittu.
Kysymys kuuluu, kenen haltuun jää mieheni vuokraaman asunnon irtaimisto.

1 vastaus


Minilex

12 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos kysymyksestänne.

Lain mukaan kuolemantapauksissa eloonjäänyt puoliso saa pitää toisen jäämistön jakamattomana hallinnassaan, jollei rintaperillinen vaadi omaisuuden jakoa ja jollei toisen puolison testamentista muuta johdu. Puolisoiden yhteinen omaisuus voidaan kuitenkin jakaa osituksessa eloonjääneen puolison sekä toisen perillisten kesken.
Tässä tapauksessa joko te tai puolisonne perillinen voi hakea ositusta, jossa teidän yhteinen omaisuutenne jaetaan teidän sekä puolisonne lapsen kesken.

Omaisuuden määrästä riippuu, miten se jaetaan. Pääsääntöisesti omaisuus jaetaan osituksessa tasan teidän sekä puolisonne lapsen kesken. Jos teille kuitenkin kuuluu enemmän omaisuutta kuin puolisollenne, saatte pitää tämän omaisuuden itsellänne, eikä teidän ole luovutettava sitä puolisonne lapselle. Jos teidän on osituksessa luovutettava omaisuutta puolisonne lapselle, saatte kuitenkin lain mukaan itse päättää, mitä omaisuutta luovutatte. Omaisuuden luovuttamisen sijasta voitte myös antaa rahaa osituksessa määrätyn omaisuuden arvon mukaan.

Oikeus yhteisesti hankittuun irtaimeen omaisuuteen näin ollen riippuu siitä, hakeeko puolisonne lapsi tai haetteko te ositusta, sekä siitä, minkä suuruinen omaisuus teillä ja puolisollanne on.

Jos teillä on lisäkysymyksiä, voitte ottaa yhteyttä lakimieheen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]