Lainasimme autoa tuttavalle tärkeiden menojensa vuoksi. Matkallaan hän ajoi kolarin, josta poliisi sakotti häntä ja liikennevakuutuksemme korvasi toiselle osapuolelle kolarista aiheutuneet vahingot. Meidän automme kärsi myös suuret vahingot ja auto on ajokelvoton.
Vakuutuksemme bonukset tippui takaisin 0%, koska kolari oli tuttavamme vika (tasa-arvo risteyksessä ajoi oikealta tulevaa kylkeen risteysalueella). Nyt tuttavamme ei ole halukas korvaamaan meille autoa, saati sitten menetettyjä bonuksia jotka ovat vakuutusyhtiön mukaan rahallisesti reilu 1500e menetys tulevissa vakuutusmaksuissa. Onko mitään mahdollisuutta saada korvausta häneltä oikeusteitse? Kyseinen ihminen ei ole yhteistyöhaluinen. Eikä häntä ollut merkitty auton haltijaksi rekisteriotteeseen.

1 vastaus


Minilex

Nainen

58 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Mikäli vahingonaiheuttaja kieltäytyy maksamasta vapaaehtoisesta korvauksia, voit nostaa vahingonkorvauskanteen yleisessä alioikeudessa eli käräjäoikeudessa. Näin korvauskanteella vahingonkärsijä antaa asian tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tuomioistuimen antama tuomio voidaan myös tarvittaessa panna täytäntöön ulosottoteitse, jos vahingonaiheuttaja ei tuomiosta huolimatta suostu maksamasta.

Riita-asia saatetaan käräjäoikeuden käsiteltäväksi kirjallisella haastehakemuksella. Haastehakemuksesta tulee löytyä tuomioistuimen nimi, kantajan, vastaajan, asiamiesten sekä todistajien nimet ja yhteystiedot. Kantajan tulee esittää ensinnäkin yksilöity vaatimus sekä seikat, joihin vaatimus perustuu. Tämän lisäksi haastehakemuksessa ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan ne todisteet, jotka vaatimuksen tueksi esitetään ja mitä kullakin todisteella aiotaan näyttää toteen. Lisäksi hakemukseen on liitettävä se sopimus tai muu asiakirja, johon vaatimus perustuu. Kantaja voi vaatia lisäksi oikeudenkäyntikulujen korvaamista. Huomionarvioista on sisällyttää kanteeseen kaikki vaatimukset ja perusteet, jotka kantaja haluaa oikeudenkäynnissä esittää, sillä tuomioistuin on niihin sidottu ja kanne määrittelee tuomioistuimen ikään kuin tutkimusvallan rajat. Riita-asia voi päättyä joko tuomioistuimen antamaan tuomioon taikka sovintoon.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimeen.

Mukavaa päivää!


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]