Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus ja avoliitto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliitossa avopuolisoiden välille ei synny avio-oikeutta toisen puolison omaisuuteen. Avoliitossa kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa niin avoliiton aikana kuin sen jälkeen. Tähän ei tarvita mitään erillistä sopimusta, kuten avioliitossa avioehtosopimus. 

Avoliitossa voi olla kuitenkin molempien nimissä olevaa tai yhdessä hankittua omaisuutta, jonka yhteisomistussuhde on vaadittaessa purettava. Avoliitossa omaisuuden katsotaan olevan yhdessä hankittua, jos avopuolisoiden välisestä sopimuksesta tai olosuhteista ei muutoin käy selville, kumman avopuolison omaisuutta se on.

Avoliiton päättyessä toimitetaan avopuolisoiden omaisuuden erottelu, jos avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen sitä vaatii. Omaisuuden erottelussa kummatkin avopuolisoista pitävät oman omaisuutensa. Omaisuuden erottelu voidaan myös sopia laatimalla siitä erottelukirja, mikäli omaisuuden omistajasta on epäselvyyttä tai kyseessä on edellä mainittu yhteisomistussuhde.

Avopuoliso tai kuolleen avopuolison perillinen voi myös hakea pesänjakajan määräämistä omaisuuden erottelua varten. Pesänjakajan määräämistä haetaan käräjäoikeudelta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]