Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ilman toisen suostumusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus on kihlakumppaneiden tai aviopuolisoiden tekemä sopimus, jolla perustetaan tai poistetaan avio-oikeus toisen omaisuuteen tai sen osaan. Avioehto on korostetun henkilökohtainen sopimus, jonka tekemisestä ja sisällöstä puolisot päättävät itse. Se on mahdollista tehdä vain molempien osapuolten vapaasta tahdosta, eikä sitä voi toinen osapuoli tehdä yksin ilman toisen suostumusta. 

Avioehtosopimus on molempien osapuolten allekirjoitettava vapaaehtoisesti. Mitään epäilystä ei saa olla siitä, että sopimusta ei allekirjoiteta omasta halusta. Mikäli sopimuksen allekirjoittanut myöhemmin väittää, ettei tiennyt allekirjoittavansa avioehtosopimusta, jää hänen itsensä vastuulle näyttää toteen, että tietoisuutta avioehtosopimuksesta ei tosiasiassa ollut.

Puolison ei tarvitse olla läsnä avioehtoa laadittaessa. Hänen on vain annettava suostumuksensa siihen allekirjoituksellaan, jonka kaksi esteetöntä henkilö todistavat oikeaksi. Avioehtosopimus on lopulta toimitettava Digi- ja väestötietovirastoon, jossa se rekisteröidään ja tulee voimaan. Avioehtosopimuksen voi jättää virastoon toinen puolisoista ilman toisen suostumustakin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]