Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus itse

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimus on puolisoiden välinen määrämuotoinen sopimus.  Avioehtosopimus voidaan laatia vain molempien puolisoiden suostumuksella ja se tulee olla laadittu muotovaatimusten mukaisesti.  Avioehtosopimuksen tulee siten olla kirjallinen, päivätty, molempien puolisoiden allekirjoittama, sekä kahden esteettömän henkilön oikeaksi todistama.  Puolisot voivat halutessaan laatia avioehtosopimuksen itse.  On kuitenkin suositeltavaa kääntyä asianajajan, valtion oikeusaputoimiston tai muun asiantuntevan lakimiehen puoleen, sillä avioehto saattaa olla monimutkainen sopimus laatia.  Avioehtosopimus tulee toimittaa rekisteröitäväksi Digi- ja väestötietovirastoon tullakseen voimaan. Virasto ei kuitenkaan tarkasta muotovaatimusten täyttymistä.

Aviopuolisot itse määrittelevät avioehdon sisällön.  Avioehtosopimuksella voidaan sopia avio-oikeuden poistamisesta kokonaan tai osittain, sekä yksi- tai molemminpuolisesti.  Se voi koskea omaisuutta, joka puolisolla on avioehtosopimusta laadittaessa sekä omaisuudesta, jota hän myöhemmin saa.  Lakimies pystyy yksilöidä avioehdon puolisoiden tilanteeseen sopivaksi, sekä varmistamaan muotovaatimusten täyttymisen.  Asiantunteva lakimies pystyy myös varmistaa, että avioehdolla on sellaiset vaikutukset kuin puolisot tarkoittavat.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]