Minilex - Lakipuhelin

Asetus yksityishenkilön velkajärjestelystä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asetuksessa yksityishenkilön velkajärjestelystä säädetään muun muassa siitä, miten velkajärjestelyhakemus tehdään, hakemukseen liitettävistä selvityksistä ja velkajärjestelyrekisteristä.

Lomakkeita velkajärjestelyn hakemista varten saa alioikeuksilta. Velallisen on liitettävä hakemukseen kaikkien taloudessaan asuvin verotodistukset kolmen vuoden ajalta, velallisen ja hänen puolisonsa palkkatodistus, asumiskulut osoittavat asiakirjat ja muita kirjallisia selvityksiä joista ilmenee velallisen elinkustannukset ja tulot. Jos velallinen harjoittaa elinkeinotoimintaa, tulee hakemukseen liittää kirjallinen selvitys yritysmuodosta, toiminnan päättymiseen johtaneista syistä ja selvitys yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Kun yksityishenkilön velkajärjestelyssä velalliselle vahvistetaan maksuohjelma, velallisen omaisuuteen kohdistuva ulosmittaus raukeaa; tällöin ulosottomiehen on ilmoitettava ulosmittauksen raukeamisesta asianomaiselle rekisteriviranomaiselle. Jos velallinen on velkajärjestelylain nojalla määrätty suorittamaan velkojille tulevia maksuja ulosottomiehelle, ulosottomies tilittää maksut velkojille; ulosottomies voi lykätä maksujen tilittämistä enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Jos velkojia on enemmän kuin yksi, voidaan maksuohjelmassa jättää huomiotta sellaiset velkojat, joille tuleva jako-osuus on pienempi kuin viisikymmentä euroa. Jos velkajärjestelyn piiriin kuuluu elinkeinonharjoittaja jota ei ole voitu tavoittaa, voidaan elinkeinonharjoittaja jättää maksuohjelmassa huomiotta, jos tälle tuleva jako-osuus on pienempi kuin 1700 euroa.

Velkajärjestelyrekisteriä ylläpidetään maksuohjelman toteuttamisen turvaamiseksi, velallisen maksukyvyn ylittävän velkaantumisen estämiseksi, velkajärjestelyn edellytysten selvittämiseksi ja tutkimustoimintaa varten. Velkajärjestelyasiaa käsittelevä tuomioistuin merkitsee oikeusministeriön määräysten mukaan rekisteriin tiedot velallisesta, hakemuksesta, maksuohjelmasta ja muutoksenhausta. Velkajärjestelyasetuksessa säädetään myös siitä, milloin velallista koskevat tiedot poistetaan rekisteristä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]