Minilex - Lakipuhelin

Velkajärjestely ja kuolema

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velkajärjestelylaissa säädetään velallisen kuolemasta velkajärjestelyn aikana. Maksuohjelma ei raukea velallisen kuoleman johdosta. Kuolinpesässä vainajan velat otetaan huomioon maksuohjelman ehtojen mukaisesti. Maksuohjelma sitoo siis velkojia myös velallisen kuoleman jälkeen eikä kuolema vaikuta maksuohjelman sisältöön (esim. palauta velkoja alkuperäisten sopimusehtojen mukaisiksi).

Perunkirjoituksessa ja pesänselvityksessä saatavat otetaan huomioon maksusuunnitelmassa määrätyn suuruisina. Velkojat ovat kuitenkin oikeutettuja maksuohjelman mukaisiin lisäsuorituksiin, jos lisäsuoritusvelvollisuus on vahvistettu maksuohjelmassa.  

Joissakin tilanteissa velallinen on saattanut säilyttää esimerkiksi omistusasunnon velkajärjestelyn aikana. Näissä tilanteissa velallisen säilyttämä vakuutena oleva omaisuus muutetaan rahaksi ja omaisuuden myyntihinnasta maksetaan ne velat, joista omaisuus on vakuutena. Vakuutena oleva omaisuus tulee muuttaa rahaksi ennen kuin maksuohjelman mukainen maksuvelvollisuus on täytetty. Ennen velkojen maksua myyntihinnasta maksetaan kuitenkin aina siihen liittyvät rahaksimuuttokustannukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]