Minilex - Lakipuhelin

Tavallisten velkojien keskinäinen asema

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tavallisten velkojien, joilla ei siis ole saatavaansa turvaavaa vakuutta, on velkajärjestelyssä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yhtäläinen oikeus suoritukseen velallisen maksuvarasta ja varallisuuden rahaksimuutosta saaduista varoista.

Etuoikeutetun elatusapuvelan asema on yksi laissa säädetyistä poikkeuksista tavallisten velkojien yhdenvertaiseen asemaan. Lain mukaan maksuvara ja varat on ensimmäiseksi ennen muita velkojia osoitettava juuri etuoikeutetun elatusapuvelan suoritukseksi. Etuoikeutettujen elatusapuvelkojen jälkeen varat voidaan osoittaa sellaisten velkojen suoritukseksi, jotka liittyvät velallisen välttämättömiin elinkustannuksiin tai ovat velallisen välttämättömiä asumiskuluja.

Poikkeuksen muodostavat myös velkajärjestelyn aloittamisen ja maksuohjelman vahvistamisen välisenä aikana kertyneet korot sekä sellaisillet velat, jotka konkurssissa ovat viimeiseksi suoritettavia. Näille veloille rahoja osoitetaan vasta viimesijaisesti muiden velkojen jälkeen. Varojen osoittaminen voidaan järjestää muutenkin tarkoituksenmukaisimmalla tavalla muunmuassa määräämällä vähäiset jako-osuudet maksettavaksi ensimmäisenä, kunhan muiden velkojien mahdollisuudet maksun saantiin eivät sen vuoksi ilmeisesti vaarannu.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa