Minilex - Lakipuhelin

Patenttilisenssi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Patentilla tarkoitetaan määräaikaista oikeutta yksinoikeudella hyötyä keksinnöstä. Patenttilisenssillä taas tarkoitetaan pantentinhaltijan lupaa antaa toiselle käytettäväksi lisenssi ammattimaisessa käyttötarkoituksessa. Patenttilisenssiin liittyy ehto siitä, että lisenssinkäyttäjä saa vain itse hyödyntää käyttöoikeutta, ellei toisin ole tapauskohtasesti sovittu. Mikäli niin pyydetään, eteenpäin annetusta käyttöoikeudesta on tarvittaessa tehtävä ilmoitus patenttirekisteriin.

 

Patenttilisenssin lupa käyttöön voi olla yksinomainen tai yksinkertainen. Yksinomaisessa käyttöluvassa käyttöoikeuden haltija saa oikeudet keksinnön käyttöön liittyen, sulkien muiden oikeudet pois, kun taas yksinkertaisessa tapauksessa käyttöoikeus voi olla niin, että käyttöoikeuden haltijan lisäksi muillakin on käyttöoikeus patenttilisenssiin.

 

Patenttilisenssin luovuttaminen tulee erottaa patenttioikeuden luovuttamisesta. Patenttilisenssin luovuttamisessa on kyse patentin käyttöoikeudesta ja sen käytöstä, kun taas patentin luovuttaminen viittaisi kaikkiin patenttiin kuuluvien oikeuksien luopumiseen.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa