Minilex - Lakipuhelin

Maksuohjelman kesto velkajärjestelyssä

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Tavallisten velkojen maksamiseen liittyen velkajärjestelyn ja maksuohjelman sisältö mitoitetaan pääsääntöisesti siten, että maksuohjelman kesto on kolme vuotta. Jos velallinen säilyttää järjestelyssä omistusasuntonsa, maksuohjelman kesto voi lain mukaan olla kolmea vuotta pitempi. Maksuohjelman kesto ei kuitenkaan saa tavallisten velkojen osalta ylittää kymmentä vuotta.

Jos velallisen maksuvelvollisuus on maksuohjelmassa kokonaan poistettu tai velkajärjestely on myönnetty velkajärjestelyn yleisestä esteestä huolimatta (painavista syistä), maksuohjelman kesto on viisi vuotta. Jos velallisen maksuvelvollisuus on velkajärjestelyssä kokonaan poistettu, maksuohjelma voi kuitenkin olla viittä vuotta lyhyempi, jos velalliselta puuttuu pysyvästi maksuvara sairauden, iän tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Velkajärjestelyssä määrätyn selvittäjän palkkion maksaminen voi pidentää maksuohjleman kestoa korkeintaan neljällä kuukaudella. Maksuohjelman jatkamisesta yksityisvelkojan hyväksi säädetään erikseen laissa.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »