Minilex - Lakipuhelin

Kuka myöntää ajopiirturikortin ja kenelle se voidaan myöntää?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sekä ajopiirturikorttien myöntämisestä että niiden peruuttamisesta vastaa Liikenteen turvallisuusvirasto eli Trafi. Se voi kuitenkin sopimuksella siirtää kuljettaja- ja yrityskorttien myöntämisen jonkin julkisen tai yksityisen tahon hoidettavaksi. Vuonna 2015 Ajovarma Oy toimii Trafin valtuuttamana palveluntuottajana, joka myöntää kuljettaja- ja yrityskortit. Korjaamo- ja valvontakorttihakemukset tulee toimittaa Trafille.

Kuljettajakortti myönnetään hakijalle, jolla on ajo-oikeus rekisteröityyn ajoneuvoon, jota käytetään maanteiden henkilö- ja tavaraliikenteessä. Kuljettajakortin myöntämisen edellytyksenä Suomessa on myös vakituinen asuinpaikka Suomessa, millä tarkoitetaan, että hakijan asuu tavallisesti maassa vähintään 185 vuorokautta kalenterivuoden aikana henkilökohtaisiin ja ammatillisiin siteisiin liittyvistä syistä. Jos hakijalla ei ole Suomeen ammatillisia siteitä, tulee hänen asua Suomessa henkilökohtaisista syistä, jotka johtuvat läheisistä siteistä hänen ja asuinpaikkansa välillä. Jos ammatillisia siteitä on eri paikkaan kuin mihin hakijalla on henkilökohtaisia siteitä, henkilökohtaiset siteet ovat enemmän merkitseviä. Hakijalla ei saa myöskään olla ennestään voimassa olevaa kuljettajakorttia, paitsi jos hän tekee hakemuksen kortin uusimiseksi sen voimassaolon päättymisen vuoksi. Kuljettajakortti myönnetään myös hakijalle, jonka vakituinen asuinpaikka on vaihtunut toiseen jäsenvaltioon ja joka pyytää, että toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa myönnetty kuljettajakortti vaihdetaan vastaavaan korttiin Suomessa.

Yrityskortti myönnetään hakijalle, joka on merkitty yritys- ja yhteisötietojärjestelmään. Korjaamokortti myönnetään hakijalle, jolla on tarkemmin säädetyin edellytyksin lupa digitaalisen ajopiirturin asennukseen ja korjaukseen. Valvontakortti myönnetään hakemuksesta valvontaviranomaiselle.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa