Minilex - Lakipuhelin

Kuka voi hankkia autokoululuvan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti uudelle ajoneuvon kuljettajalle annetaan opetusta autokoulussa. Autokoulua ei voi perustaa kuka tahansa, sillä autokoulu ei voi aloittaa toimintaansa ilman autokoululupaa. Autokoululupa on hankittavissa hakemuksesta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta.

Autokoululupa voidaan myöntää henkilölle, jos hänellä on taloudelliset ja muut edellytykset toiminnan harjoittamiseen. Hakija ei saa olla konkurssissa, eikä hänellä saa ainakaan olla maksukykyynsä nähden vähäistä suurempia velkoja ulosotossa. Nykyisessä ajokorttilaissa luvanhakijalle ei aseteta enää nimenomaisia kokemus- ja koulutusvaatimuksia vaan ne kohdistuvat lähinnä opetushenkilöstöön ja ennen kaikkea opetustoiminnasta vastaavaan johtajaan, joka tulee nimetä lupaa haettaessa.

Hakijalla on oltava vaatimukset täyttävä opetushenkilöstö sekä opetukseen tarvittavat toimitilat, opetusmateriaali ja -välineistö. Hakija ei saa siis olla syyllistynyt törkeisiin tai toistuviin liikennerikkomuksiin. Jos hakija on luonnollinen henkilö, edellytetään täysi-ikäisyyttä, eikä hänen toimintakelpoisuutensa saa olla rajoitettu, esimerkiksi liiketoimintakiellon johdosta.

Ajokorttilaki säätää yksityiskohtaisesti opetustoiminnasta vastaavaa johtajaa, opetushenkilöstöä sekä opetusmateriaalia, välineitä ja opetustiloja koskevista vaatimuksista. Vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, minkä ajokorttiluokkien opetusta aiotaan antaa. Opetushenkilöstöön kohdistuu esimerkiksi erikoisammattitutkintovaatimuksia ja vaatimuksia liikenneopettajaluvista. Opetustoiminnasta vastaavalla johtajalla täytyy muun muassa olla liikenneopettajalupa sekä suoritettuna liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon opetustoiminnan johtamista ja yrittäjyyttä koskeva tutkinnon osa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]