Minilex - Lakipuhelin

Kuka voi hankkia autokoululuvan?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti uudelle ajoneuvon kuljettajalle annetaan opetusta autokoulussa. Autokoulua ei voi perustaa kuka tahansa, sillä autokoulu ei voi aloittaa toimintaansa ilman autokoululupaa. Autokoululupa on hankittavissa hakemuksesta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta.

Autokoululupa voidaan myöntää henkilölle, jos hänellä on taloudelliset ja muut edellytykset toiminnan harjoittamiseen. Hakija ei saa olla konkurssissa, eikä hänellä saa ainakaan olla maksukykyynsä nähden vähäistä suurempia velkoja ulosotossa. Nykyisessä ajokorttilaissa luvanhakijalle ei aseteta enää nimenomaisia kokemus- ja koulutusvaatimuksia vaan ne kohdistuvat lähinnä opetushenkilöstöön ja ennen kaikkea opetustoiminnasta vastaavaan johtajaan, joka tulee nimetä lupaa haettaessa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Hakijalla on oltava vaatimukset täyttävä opetushenkilöstö sekä opetukseen tarvittavat toimitilat, opetusmateriaali ja -välineistö. Hakija ei saa siis olla syyllistynyt törkeisiin tai toistuviin liikennerikkomuksiin. Jos hakija on luonnollinen henkilö, edellytetään täysi-ikäisyyttä, eikä hänen toimintakelpoisuutensa saa olla rajoitettu, esimerkiksi liiketoimintakiellon johdosta.

Ajokorttilaki säätää yksityiskohtaisesti opetustoiminnasta vastaavaa johtajaa, opetushenkilöstöä sekä opetusmateriaalia, välineitä ja opetustiloja koskevista vaatimuksista. Vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, minkä ajokorttiluokkien opetusta aiotaan antaa. Opetushenkilöstöön kohdistuu esimerkiksi erikoisammattitutkintovaatimuksia ja vaatimuksia liikenneopettajaluvista. Opetustoiminnasta vastaavalla johtajalla täytyy muun muassa olla liikenneopettajalupa sekä suoritettuna liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon opetustoiminnan johtamista ja yrittäjyyttä koskeva tutkinnon osa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa