Minilex - Lakipuhelin

Ajopiirturikortin hakeminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajopiirturikorttia voi hakea joko Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta tai teidän palveluntuottaja Ajovarma Oy:ltä. Kuljettaja- ja yrityskorttia haetaan palveluntuottajalta Ajovarma Oy:ltä. Korjaamo- ja valvontakorttihakemukset tulee sen sijaan tehdä suoraan Traficomille. Lisäksi tietyissä ajoneuvoissa tulee olla digitaalinen ajopiirturikortti.

Kuljettajakorttihakemus tulee tehdä kirjallisesti. Kortin hakijan tulee täyttää hakemuslomake, jonka saa Ajovarman asiointipisteestä. Hakemukseen liitetään mukaan passikuva (mikäli kuvaa ei ole aiemmin tallennettu ajoneuvoliikennerekisteriin) sekä nimikirjoitusnäyte. Kun hakija jättää hakemuksen asiointiverkoston toimipisteeseen, pitää hänellä olla mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Mikäli hakijalla ei ole Suomessa myönnettyä ajokorttia, tulee hakemukseen liittää myös ulkomailla myönnetty ajokortti ja sen jäljennös. Kuljettajakortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 5 vuotta myöntämispäivästä. Ohjeet mukaan otettavista asiakirjoista korttia noudettaessa löytyvät Ajovarman verkkosivuilta.

Yrityskorttihakemukseen tarvitaan edellä mainittujen lisäksi myös kaupparekisteriote. Yrityskortin hinta ja voimassaoloaika ovat samat kuin kuljettajakortilla.

Korjaamokortin saamisen edellytyksenä on, että korjaamolla on voimassa oleva digitaalisen ajopiirturin korjaamolupa. Lupaa sekä korttia haetaan Traficomista. Korjaamokortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 1 vuoden myöntämispäivästä. Hakemuksen Traficomille voi lähettää kirjeellä tai sähköpostitse.

Valvontakorttia käyttävät ainoastaan valvontaviranomaiset, kuten poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli ja työsuojeluviranomaiset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]