Minilex - Lakipuhelin

Ajopiirturikortin hakeminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuljettaja- ja yrityskortteja voi hakea Trafin palveluntuottajalta Ajovarma Oy:ltä. Korjaamo- ja valvontakorttihakemukset tulee tehdä suoraan Trafille.

Kuljettajakorttihakemus tulee tehdä kirjallisesti. Kortin hakijan tulee täyttää hakemuslomake, jonka saa Ajovarman asiointipisteestä. Hakemukseen liitetään mukaan passikuva (mikäli kuvaa ei ole aiemmin tallennettu ajoneuvoliikennerekisteriin) sekä nimikirjoitusnäyte. Kun hakija jättää hakemuksen asiointiverkoston toimipisteeseen, pitää hänellä olla mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti). Mikäli hakijalla ei ole Suomessa myönnettyä ajokorttia, tulee hakemukseen liittää myös ulkomailla myönnetty ajokortti ja sen jäljennös. Vuonna 2015 kuljettajakortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 5 vuotta myöntämispäivästä. Kortti maksetaan Ajovarman toimipisteessä hakemus jätettäessä. Korttia ei valmisteta ennen kuin se on maksettu. Ohjeet mukaan otettavista asiakirjoista korttia noudettaessa löytyvät Ajovarman verkkosivuilta.

Yrityskorttihakemukseen tarvitaan edellä mainittujen lisäksi myös kaupparekisteriote. Yrityskortin hinta ja voimassaoloaika ovat samat kuin kuljettajakortilla.

Korjaamokortin saamisen edellytyksenä on, että korjaamolla on voimassa oleva digitaalisen ajopiirturin korjaamolupa. Lupaa sekä korttia haetaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Vuonna 2015 korjaamokortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 1 vuoden myöntämispäivästä. Korttia ei valmisteta ennen kuin se on maksettu. Hakemuksen Trafille voi lähettää kirjepostissa tai sähköpostitse.

Valvontakorttia käyttävät ainoastaan valvontaviranomaiset (poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli ja työsuojeluviranomaiset).

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa