Minilex - Lakipuhelin

Konkurssipesän oikeus myydä panttiomaisuutta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssipesällä ei ole ehdotonta oikeutta myydä konkurssipesään kuuluvaa panttiomaisuutta, vaan tätä oikeutta on rajoitettu panttivelkojan hyväksi. Konkurssipesä tarvitsee panttivelkojan suostumuksen tai tuomioistuimen luvan voidakseen myydä pesään kuuluvaa panttiomaisuutta. Mikäli panttivelkojia on useita, suostumus panttiomaisuuden myyntiin on saatava kaikilta panttivelkojilta.

Konkurssipesän on otettava huomioon pesään kuuluvan omaisuuden myyntiä koskeva yleissäännös myös panttiomaisuutta myytäessä. Yleissäännön mukaan omaisuus on myytävä pesän kannalta edullisimmalla tavalla. Silloin kun konkurssipesä myy panttiomaisuuden maksamatta panttivelkaa, panttioikeus pysyy edelleen voimassa.

Konkurssipesä voi myös tietyissä tapauksissa toimia siten, että se maksaa panttivelkojalle panttivelan myymättä panttina olevaa omaisuutta. Näin konkurssipesä ikään kuin ostaa panttiomaisuuden pesälle. Kun konkurssipesä maksaa panttivelan, panttivelkojan etusija maksun saantiin siirtyy konkurssipesälle. Etusijalla tarkoitetaan tässä sitä, että sillä jolla on panttioikeus omaisuuteen, on konkurssissa etuoikeus saada maksu ennen muita velkojia.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa