Minilex - Lakipuhelin

Konkurssivarallisuuden muuttaminen rahaksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssipesän tulee maksaa jako-osuudet konkurssivelkojille rahamääräisinä. Näin ollen konkurssipesän on muutettava rahaksi pesään kuuluva omaisuus, joka ei ole valmiiksi tässä muodossa. Konkurssipesän omaisuuden myyminen kuuluu pesänhoitajan lakisääteisiin tehtäviin. Kaikkia omaisuuseriä ei ole kuitenkaan tarpeen myydä, vaan ne pystytään muuttamaan rahaksi myös ilman myyntiä.

Konkurssipesän omaisuuden myyntiä koskee konkurssilain yleissäännös, jonka mukaan pesään kuuluva omaisuus on muutettava rahaksi pesän kannalta edullisimmalla tavalla niin, että siitä saadaan mahdollisimman hyvä myyntitulos. Tästä yleissäännöstä voidaan käyttää nimitystä edullisimmuussääntö eli edullisimman rahaksi muuttamisen periaate.

Konkurssivarallisuuden myynnissä konkurssipesä voi päättää omaisuuden myyntitavasta. Edullisimpana myyntitapana pidetään tavallisesti sitä, joka tuottaa yksittäistapauksessa korkeimman hinnan. Pesänhoitajan selvitettäväksi jää käytännössä selvittää ja ratkaista, millä tavoin myytävästä omaisuudesta korkein hinta saadaan. Kokemussääntönä voidaan sanoa, että yritysomaisuutta kokonaisuutena myytäessä saadaan parempi myyntitulos kuin myytäessä omaisuutta esineittäin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa