Minilex - Lakipuhelin

Panttiomaisuuden pakkomyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viimeisin keino saada panttiomaisuutta realisoiduksi konkurssimenettelyn aikana on käyttää ulosottomyyntiä. Konkurssipesälle tarjotaan tähän laissa mahdollisuus, mutta ulosottomyynti vastoin panttivelkojan tahtoa on kuitenkin vasta viimeinen raealisointikeino. Ensisijaisesti konkurssipesän tulisi siis käyttää muita sen käytössä olevia keinoja panttiomaisuuden myymiseksi.

Luonnollisesti panttivelkojan suostumus ulosottomyyntiin antaa konkurssipesälle mahdollisuuden käyttää ulosottomiehen toimittamaa huutokauppaa tai vapaata myyntiä panttiomaisuuden realisoimiseksi.

Panttiomaisuuden pakkomyynti vastoin panttivelkojan tahtoa tulee kyseeseen vasta, kun konkurssin alkamisesta on kulunut jo huomattavan pitkä aika. Konkurssipesässä päätöksen tähän menettelyyn siirtymisestä tekevät velkojat. Panttiomaisuuden pakkomyyntiin ilman panttivelkojan suostumusta on saatava tuomioistuimelta lupa.

Panttiomaisuuden realisoiminen ulosottomyynnin avulla voi olla perusteltua silloin, jos omaisuudesta aiheutuu jatkuvasti konkurssipesälle kustannuksia eikä sillä ole pesälle juuri mitään varallisuusarvoa. Toisaalta taas panttivelkoja voi pyytää tuomioistuinta kieltämään konkurssipesää hakemasta panttiomaisuuden pakkomyyntiä. Jotta tuomioistuin määräisi tällaisen kiellon konkurssipesälle, panttivelkojan on esitettävä kiellon perusteeksi erityisiä syitä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa