Minilex - Lakipuhelin

Panttiomaisuuden myynti tuomioistuimen luvalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos konkurssipesä haluaa myydä panttiomaisuutta, se tarvitsee pääsääntöisesti panttivelkojan suostumuksen tähän. Konkurssipesä voi tiettyjen ehtojen vallitessa vaatia kuitenkin tuomioistuimelta lupaa saadakseen myydä panttiomaisuutta ilman panttivelkojan suostumusta. Tuomioistuimen on varattava panttivelkojalle mahdollisuus tulla kuulluksi asiassa.

Konkurssipesän mahdollisuus vaatia tuomioistuimelta lupaa panttiomaisuuden myyntiin heikentää panttivelkojan asemaa konkurssissa. Tuomioistuin voi kieltää panttivelkojaa pesän vaatimuksesta ryhtymästä toimiin panttiomaisuuden myymiseksi jo siinä vaiheessa, kun konkurssipesän hakemus on tullut vireille.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Konkurssipesä puolestaan voi ryhtyä panttiomaisuuden myyntitoimiin vasta sitten, kun se on saanut tuomioistuimelta luvan tähän, eikä tuohon lupa-asiaan voida enää hakea muutosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa