Minilex - Lakipuhelin

Irtain omaisuus avioerossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Irtaimella omaisuudella tarkoitetaan esineitä, jotka eivät ole kiinteää omaisuutta, kuten tiloja, tontteja, yleisiä alueita ja metsämaita. Esimerkkejä irtaimesta omaisuudesta ovat taideteokset, autot ja asunto-osakkeet. Avioeroasioiden tullessa vireille käräjäoikeudessa voidaan toimittaa omaisuuden ositus. Omaisuuden osituksessa jaetaan pääsääntöisesti puolisoiden kaikki omaisuus tasan heidän keskenään. Tästä pääsäännöstä voidaan poiketa, jos puolisot ovat tehneet avioehtosopimuksen.

Kun aviopuolisoiden irtainta omaisuutta erotellaan, tavanomainen koti-irtaimisto katsotaan yleensä yhteiseksi omaisuudeksi, josta ei tiedetä, kummalle puolisolle se kuuluu. Yhteisomistusolettama voi kuitenkin raueta, jos voidaan todistaa, että esine kuuluu vain toiselle puolisolle. Joskus on ilmeistä, kummalle puolisolle esine kuuluu, esimerkiksi jos se on saatu perintönä tai lahjana toisen puolison vanhemmilta tai se liittyy selkeästi toisen puolison harrastukseen. Usein irtaimen omaisuuden omistajaa on kuitenkin vaikea todentaa, koska harvat aviopuolisot pitävät tarkkaa kirjanpitoa omaisuudestaan. Omaisuuden osituksessa irtaimille esineille merkitään arvoksi niiden todennäköinen luovutushinta.

Jos haluat lisätietoa esimerkiksi irtaimen omaisuuden rajoituksista avioerossa, suosittelen kääntymään lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]