- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Irtaimella omaisuudella tarkoitetaan esineitä, jotka eivät ole kiinteää omaisuutta, kuten tiloja, tontteja, yleisiä alueita ja metsämaita. Esimerkkejä irtaimesta omaisuudesta ovat taideteokset, autot ja asunto-osakkeet. Avioeroasioiden tullessa vireille käräjäoikeudessa voidaan toimittaa omaisuuden ositus. Omaisuuden osituksessa jaetaan pääsääntöisesti puolisoiden kaikki omaisuus puolisoiden välillä tasan. Tästä pääsäännöstä poiketaan, jos puolisot ovat tehneet avioehtosopimuksen.
Kun aviopuolisoiden irtainta omaisuutta erotellaan, tavanomainen koti-irtaimisto katsotaan yleensä yhteiseksi omaisuudeksi, jos on epäselvää, kummalle puolisolle se kuuluu. Yhteisomistusolettama voi kuitenkin raueta, jos voidaan todistaa, että esine kuuluu vain toiselle puolisolle. Joskus on ilmeistä, kummalle puolisolle esine kuuluu, esimerkiksi jos se on saatu perintönä tai lahjana toisen puolison vanhemmilta tai se liittyy selkeästi toisen puolison harrastukseen. Usein irtaimen omaisuuden omistajaa on kuitenkin vaikea todentaa, koska harvat aviopuolisot pitävät tarkkaa kirjanpitoa omaisuudestaan. Omaisuuden osituksessa irtaimille esineille merkitään arvoksi niiden sen aikainen todennäköinen luovutushinta eli käypä arvo.
Jos haluat lisätietoa esimerkiksi irtaimen omaisuuden rajoituksista avioerossa, on suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.