Minilex - Lakipuhelin

Avioehto ja irtain omaisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliittolain oletuksena on, että puolisoilla on avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tästä johtuen puolisoilla voi olla tarve poistaa avio-oikeus kokonaan tai rajoittaa sen vaikutusta avioehtosopimuksella. Avioehto tarkoittaa sopimusta, jonka puolisot allekirjoittavat ennen avioliittoa tai avioliiton aikana ja jossa sovitaan, ettei kummallakaan ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen tai johonkin tiettyyn osaan omaisuutta. Irtaimella omaisuudella taas tarkoitetaan esineitä, jotka eivät ole kiinteää omaisuutta, kuten tiloja, tontteja, yleisiä alueita ja metsämaita. Irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi taideteokset, autot ja asunto-osakkeet.

Avioehtosopimuksella puolisot voivat määrätä, 1) että kummallakaan heistä ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen omaisuuteen, 2) tai ettei kummallakaan ole avio-oikeutta tiettyyn toisen omaisuuteen, 3) tai että toisella ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen omaisuuteen taikka tiettyyn toisen omaisuuteen. Täten puolisot voivat sopia, ettei toisella tai kummallakaan ole avio-oikeutta toistensa irtaimeen omaisuuteen. Pätevänä ehtona on esimerkiksi pidetty ehtoa, jonka mukaan lahjana, perintönä tai testamentilla saatu irtain omaisuus jää avio-oikeuden ulkopuolelle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos sinua askarruttaa esimerkiksi avioehtoon liittyvät asiat, on suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen, jotta asia tulee asianmukaisesti selvitetyksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa