Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen omaisuuden ulosotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotossa pyritään turvaamaan velkojien oikeus saada suoritus saatavalleen. Ulosottoon joutuneen velallisen tuloja ja omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että velka tulee maksetuksi. Omaisuus on lähtökohtaisesti ulosmittauskelpoista silloin, kun sillä on taloudellista arvoa, se on yksilöitävissä eikä sen luovuttamista ole kielletty laissa. Irtaimen omaisuuden osalta tavanaomaista koti-irtaimistoa ei ulosmitata. Tavanmukaista irtaimistoa ovat muun muassa huonekalut sekä tavanmukainen kodinelektroniikka. Myös tavanomaiset työvälineet jätetään ulosmittaamatta, sillä ei ole tarkoituksenmukaista estää ulosottoon joutuneen työssäkäyntiä. 

Ulosmittauskelpoista irtainta omaisuutta ovat muun muassa ajoneuvot, asunto-osakkeet, pankkitalletukset, veron palautukset sekä käteinen raha. Yleensä irtain omaisuus ulosmitataan ennen kiinteää omaisuutta. Ulosmitattu irtain omaisuus muutetaan rahaksi myynnillä ulottomiehen parhaaksi katsomalla tavalla. Ulosmitattu omaisuus voidaan myydä joko pakkohuutokaupan tai vapaan myynnin avulla. Omaisuuden realisoinnin jälkeen rahat käytetään velan maksuun ja ylijäänyt osa palautuu takaisin velalliselle. 

Mikäli sinulla on kysyttävää omaisuuden ulosmittauksesta tai siihen liittyvästä omaisuuden realisoinnista, kannattaa ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa