- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Esineellä on perinteisesti oikeustieteessä tarkoitettu rajoitettuja aineellisia kappaleita, joihin yksilöllä on määräysvalta. Perusjakona voidaan pitää kiinteiden ja irtaimien esineiden erottelua. Kiinteisiin esineisiin lukeutuvat maapohjan tarkoin määritellyt osat, kiinteistöt ja tietyt maa- ja vesialueiden yksiköt. Kaikki muut esineet katsotaan irtaimiksi esineiksi. Kiinteää omaisuutta ovat pääasiassa omistusoikeudet kiinteistöihin, kun taas irtainta omaisuutta ovat kaikki muut varallisuusoikeudet.
Irtainta omaisuutta ovat siis omistusoikeudet irtaimiin esineisiin ja rajoitetut esineoikeudet sekä kiinteisiin että irtaimiin esineisiin. Tällainen rajoitettu esineoikeus kiinteään esineeseen on esimerkiksi vuokraoikeus. Irtainta omaisuutta koskevat oikeudet voivat siis kohdistua myös kiinteisiin esineisiin. Lisäksi erilaiset varallisuusoikeudet, joilla on heikko tai olematon yhteys konkreettisiin esineisiin, ovat myös osa irtainta omaisuutta, kuten esimerkiksi patenttioikeus.
Yleisenä tulkintaperiaatteena kiinteän ja irtaimen omaisuuden erottelussa voidaan pitää seuraavaa: mitä enemmän varallisuusoikeus muistuttaa sisällöltään kiinteistön omistusoikeutta, sitä perustellumpaa on lukea oikeus kuuluvaksi kiinteään omaisuuteen.
Lisätietoja irtaimesta omaisuudesta kannattaa kysyä lakimieheltä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.