Minilex - Lakipuhelin

Huoneenvuokra on maksettava etukäteen


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Vaikka pääsääntönä vuokraoikeudessa on vastikkeen maksaminen jälkikäteen, on asuin- ja liikehuoneiston vuokrien osalta laissa omaksuttu vastakkainen sääntely. Lain mukaan rahana suoritettava vastike vuokrasta on maksettava viimeistään vuokranmaksukauden toisena päivänä. Maksuajankohdasta voidaan toki sopia toisinkin. Vuokranmaksukausi on kuukausi, ellei toisin ole sovittu. Eräpäivän siirtää seuraavalle arkipäivälle muun muassa arkilauantai ja pyhäpäivä.

Vuokra on maksettava myös siltä ajalta, jonka vuokralainen sopimuksen päättymisen jälkeen pitää huoneistoa hallinnassaan. Vuokralainen on myös vastuussa vuokran suorittamisesta alivuokralaisen jäädessä asuntoon vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Tällöin alivuokralainen vastaa luonnollisesti omalle vuokranantajalleen aiheuttamastaan vahingosta.

Asuinhuoneiston vuokra saadaan aina maksaa tilisiirrolla, ja muu sopimusehto on mitätön. Liikehuoneiston vuokrakin voidaan maksaa tilisiirrolla, mutta tästä voidaan sopimuksin myös poiketa. Jos vuokralainen kuitenkin haluaa maksaa muutoin kuin tilisiirrolla, on vuokranantaja velvollinen antamaan kuitin. Lain mukaan osapuolet voivat myös erikseen sopia, että vuokra maksetaan muuna vastikkeena kuin rahana.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa