Minilex - Lakipuhelin

Onko vuokran korottaminen mahdollista?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokranantajan ja vuokralaisen on mahdollista vuokrasopimusta tehdessään varautua esimerkiksi kustannusten kasvuun sopimalla vuokran sitomisesta indeksiin. Tällöin on otettava huomioon, mitä indeksiehdon käyttämisen rajoittamisesta on säädetty. Korotus voidaan määritellä myös esimerkiksi tietynsuuruisena prosentuaalisena vuosikorotuksena.

Vuokran korottaminen edellyttää sopimusta vuokranantajan ja vuokralaisen välillä. Sopimus voidaan tehdä kirjallisesti, suullisesti tai konkludenttisesti eli hiljaisesti, jolloin sen olemassaolo päätellään yksittäistapauksen olosuhteista. Kahden viimeksi mainitun olemassaoloa on kuitenkin vaikeaa todistaa. Mikäli sopimus ei ole mahdollinen, toinen vaihtoehto on sovitteluteitse tapahtuva vuokran kohtuullistaminen vuokrasuhteen aikana (ks. tästä artikkeli: ”Huoneiston vuokran kohtuullistaminen”).

Sellainen sopimusehto, jonka nojalla vuokranantaja saa yksipuolisesti määrätä vuokran korottamisesta, on mitätön. Jotta vuokranantaja voisi näin tarkistaa vuokran määrää kesken vuokrasuhteen, on korotusperusteesta aina sovittava erikseen vuokrasopimuksessa. Jos korotusperusteesta on tällä tavalla etukäteen sovittu, on vuokranantajan yksipuolinen vuokran korottamista koskeva sopimusehto vuokrasopimuksessa pätevä. Jos vuokranantajalla on oikeus yksipuolisesti korottaa vuokraa, on hänen kirjallisesti ilmoitettava sekä uusi vuokra että sen voimaantuloajankohta vuokralaiselle ennen korotuksen voimaantuloa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]